Cykeltur och tankar på barmarksdrag

Eftersom Cilla hostar hela nätterna sedan snart en vecka tillbaka så har hundträning legat på vilofronten. Pirat som fortfarande inte börjat hosta däremot fick idag en cykeltur med mig bort till koloniområdet och de vackra skogsdelarna med bra grusvägar där omkring. Jag har inte velat träna Pirat riktigt heller eftersom jag tänkt att hans hosta skulle bryta ut utav det, men eftersom han varit sig själv och fortfarande inte påvisat några symtom så tog jag risken och begav mig ut!

Det är nästan så jag glömt bort hur enkel han är att ha och göra med nu för tiden eftersom jag nästan alltid promenerar Cilla och Pirat ihop. Jag måste verkligen bli bättre på att ge dem egentid.

När vi cyklade genom stan fick han ha kort koppel som jag knutit i min midja. Eftersom han vill ha en distans till cykeln så lutar han sig snett vid draget vilket inte är bra. Då får man tacka gudarna för att man tränar högerhandling i och med rallylydnaden så vi kunde byta sida på honom så att det jämnade ut sig.

När vi kom ut på cykelvägen släppte jag ut kopplet och han hade då tillräckligt längd för att lägga sig framför cykeln istället för en jämn belastning. Började då tänka på hur kul det skulle vara att köra barmarksdrag med honom. Med en sparkcykel eller en mountainbike! Han hade sprungit tills energin var slut och ändå fortsatt. Att ha en riktig brukshund i familjen är så sjukt roligt! Alla sporter är verkligen passande på något vis. Alla initiativ till träning välkomnas och arbetslusten finns alltid till hands.

Vi cyklade förbi människor, bilar och hundar utan någon notis eller problem. När vi kom fram till grusvägarna så släppte jag honom så han fick springa lös invid cykeln istället. När det kom en crossåkare eller fotgängare så kallade jag bara in honom och platsade honom invid min sida.
Så okomplicerad hund. Jag minns i vintras när hans problematik inte var borttränad än hur man velade om det verkligen var rätt beslut att ta hem honom. Jag är verkligen så glad att vi beslutade oss för att ge det några månader till - och som det ser ut idag så blir han kvar föralltid. Hunden som gjorde utfall mot människor och hundar. Som omplacerades för att han flugit på förra familjens gäster. Samma hund springer lös vid min sida på cykelturer och levererar tior på tandvisningen på lydmadstävlingar!

Efter cykelturen fick Cilla en kort kvalitativ promenad med mig. Alla hundmöten fungerade bra trotts stadsmiljön och bristen på stimulans på grund av hennes kennelhosta. Så skönt när en dag bara glider igenom avslappnat och obemärkt utan stress och krav. Egentligen skulle vi på lydnadsläger i helgen för Anne Dahlin och sedan lydnadskurs på söndag kväll för Ingela Karlsson och sedan rallylydnadskurs på brukshundsklubben på måndagen.. Allt detta blir tyvärr inställt på grund av kennelhostan. Men snart måste den ha gått över, och då ska det idiottränas och tävlas inom ett par veckor!

Spenderade resten av dagen hemma med hundstudier på schemat. Fått mycket god kritik på de första inlämnade uppgifterna och vill självklart inte göra annat än bättre ifrån mig vid denna inlämning :)
 
 
 
 
 

Kommentera här: