Dagen före tävlingsdebut i LK1

Idag har det legat ganska stilla på uppdateringsfronten eftersom vi har haft lite att arbeta med inför LK1 debuten imorgon. Jag mätte upp lite sträckor på brukshundklubben och satte ut hinder och med hjälp av sambon så gick vi igenom hela programmet. Pirat var väldigt studsig under linförigheten men förutom det så satt inkallningen, tandvisningen, platsliggningen, läggande och ställande under gång och hoppet. Apporten håller han i vissa fall fem sekunder och ibland tappar på tre-fyra. Så där får det bära eller brista!
Men jag känner mig bra till mods :) Vi kommer kliva in på banan och ha kul ihop. Vi kommer kliva av banan med en riktigt härlig känsla i kroppen och en längtan tills nästa tävling oavsett vår poäng!
 
Och till nästa tävling kommer vi vara tillräckligt förberedda för att kunna sikta på ordentliga poäng.
På kvällen åkte vi tillbaka till klubben igen. Det har börjat bli lite tradition här hemma. Vi mötte upp Rebecka och Karraz samt Sara med Border Collien Ior och några vänner till henne och ytterligare en hund som var helt nya för oss. Väldigt nyttigt för Cilla som var lite gnällig men gjorde inga dumheter alls trotts främmande hundar och flera främmande människor som gick bakom henne under promenaden. Pirat lös som vanligt och bevisade ännu en gång att han är en stjärna som lyser starkare för varje dag som går.
Vi tog en drag weight-promenad i skogen och därefter stannade Rebecka och Karraz kvar och gjorde lite stadga övningar och kontakt. Gick runt varandra när hundarna var platsade osv. Måste få säga - vilken skillnad på hund från bara här om dagen! Dessa övningar är verkligen nyttiga för en lekglad (eller som i mitt fall - otrevlig) hund. Man kan ju inte leka med allt och alla utan måste acceptera att alla hundar inte vill hälsa :)
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Vad har du för midjeväska? :)

Svar: Från Hööks, kostar knappt en hundring :) Haft den i över två år nu men tror den finns kvar i sortimentet. Smidigt att stoppa godis i, mobil i ett fack, bajspåsar i ett, kamera i ett och sedan finns en ring att fästa koppel i!
Melinda

Kommentera här: