Dagens träningsshema

Pirat:

Skylt 309
"Under gång backar ekigaget 3 steg utan att hunden sätter sig. Därefter fortsätter ekipaget tillsammans framåt".
Detta tänkte jag försöka nöta in under ett fotkommando, men samtidigt som jag påminner och säger "backa". Detta ska göras på både min högra och min vänstra sida eftersom vi nu ska träna inför den avancerade klassen!

Skylt  311
"Under rörelse gör ekipaget helt om mot varandra, vilket innebär att efter vändningen befinner sig hunden på förarens andra sida"
Detta tänkte jag träna lite från båda hållen, från vänster till höger sida satm från höger till vänster sida i rörelse så att man får in några stegs fotgåene på högra sidan också.
 

Skylt 305+306
Detta kan redan Pirat, men vi ska nöta in det utan handrörelsen så att han hör skillnade på orden bättre vilket kommer hjälpa oss i lydnaden när vi kör "läggande under gång" eftersom han ibland blandar ihop orden.
 
- Vi ska varva detta med 1 minuts fotgående med läggande och ställande under gång. Vilket vi gör kanske 3-5gånger totalt men mellan de övriga momenten för att ladda om ordentligt.

Cilla:
 
Skylt 130
Cillas svåraste utmaning. Lära sig "stå" på kommando. Detta har vi kämpat med i omgångar sedan vi började träna rally 2014. Nu gör vi ett nytt försök eftersom hon mot förmodan tagit sig ut på tävlingsplanen och faktiskt plockat hem kvalificerat resultat på sin första start (skriver med om vårt tävlande i ett annat inlägg).

Grunderna till lydnaden:
- Ingångar.
- Vänstersvängar med bakbenskontroll.
- Öka förväntningen åvanifrån så att blicken vilar på rätt punkt inför ett framtida fotgående.
 
Uppdaterar sedan om hur träningspasset gått! Nu far vi iväg mot brukshundklubben.

 
 

Kommentera här: