Lugn vilodag med miljöträning

Idag fick hundarna en lugn dag med gott samvete. Senaste tiden (läs: semestern) så har hundarna haft intensivt träningsschema fullspäckat med tävlingar och bus. Känns som om det är exakt det semestern ska användas till! Kvalitetstid och äventyr med familjen helt enkelt! Enda dagen jag haft passning på hundarna på hela semestern har varit idag några få timmar då sambons föräldrar bjöd oss ut på fika och sedan middag. Annars har vi hela tiden gjort roliga saker ihop bara.

Vi började dagen på brukshundklubben och tittade på tävling. Perfekt att socialisera och miljöträna hundarna. Mötte upp Rebecka med Karraz som på väldigt kort tid utvecklats något enormt! Han har verkligen börjat acceptera att Cilla och Pirat är kompisar man inte hälsar på. Man bara är med dem, avslappnat och okomplicerat.
Jag växlade mellan hundarna och varken Cilla eller Pirat hade några som helst problem med den spännande tävlingsmiljön. Karraz fixade det galant också! Satt bara någon meter ifrån oss utan att göra så mycket som något enstaka gnäll.
 
Åkte sedan förbi en djuraffär och miljötränade Pirat och Karraz ihop även där inne. Inga som helst problem! Passade på att väga Piraten också som ligger på 20,2kg. Bytte sedan hund för att snabbt väga Cilla som ligger på stadiga 19kg. Hon fixar dock inte den miljön så hon fick snabbt ledas ut därifrån då hon blir flämtig, stressad, hoppig och ljudar. Satte ut henne i bilen så hon kunde varva ned. Bilen är verkligen en trygghet för henne. Där han hon ligga och titta på hundar som går förbi utan att det blir jobbigt alls till och med. Tänk vilken skillnad det kan vara på hundar. Pirat kunde jag träna fritt följ med där inne i affären medans Cilla knappt gick att ta kontakt med.
 
Sedan åkte vi hem och vilade innan Rebecka kom förbi och höll vovvarna sällskap medans jag och sambon var ute och åt middag med hans föräldrar och släktingar som var på genomresa i staden. De har bara kramats och myst och kvällen kommer spenderas på samma vis. Kvalitetstid med dem jag älskar allra mest.
 
 
 

Kommentera här: