Mysig promenad med duktigt promenadsällskap

Vid åttatiden mötte jag och Pelle upp min kära vän Rebecka och hennes Karraz vid Brukshundklubben. Tog först en promenad bara Cilla och Karraz då Karraz är en extremt glad unghund som helst vill leka med alla. Spelar ingen roll att Cilla absolut inte är intresserad av att hälsa ens en gång.
Rebecka fick kämpa lite för att hålla tillbaka överlyckliga 45kg Karraz så när vi kom upp till skogen så körde vi lite övningar. Jag platsade Cilla och de gick förbi oss på stigen. Några meter framför platsar Rebecka Karraz och vi gick förbi dem. Detta gjorde vi kanske tio gånger och man märkte snabbt hur mycker mer Karraz kom till ro trotts att han inte fick leka med denna (vad han måste tro) trevliga hundkompis.
Sedan gick jag och bytte hund till Pirat och gjorde samma övning igen. Karraz fattade vinken och tog mer och mer kontakt med Rebecka som uppmuntrade hur han började varva ned. Sedan satte jag på wp-selarna på Cilla och Pirat och hela gänget gick ut i skogen ihop. Karraz var väldigt nyfiken på den skramlande kättingen till en början men efter en bit in på promenaden gick han superfint och struntade totalt i att två potentiella lekkompisar gick några meter ifrån honom i skogen. Pirat lös och Cilla i koppel som vanligt.

Väldigt härlig promenad och väldigt nyttig för oss alla! Pirat har än en gång bevisat hur lyhörd han är och gav duktigt det space Karraz behövde. Cilla har inte muffat eller gruffat en enda gång utan accepterade Karraz på några sekunder och har sedan suttit där hon ska och arbetat där hon ska.
Fler liknande kravlösa och nyttiga promenader ska in på schemat. Vid tio var vi hemma med två trötta och mycket nöjda hundar.
 
 
 

Kommentera här: