Tävlingsdebut i LK1 för mig och Pirat

Idag spenderade vi lite tid på brukshundsklubben i Norrköping och gick igenom lydnadsprogrammet två gånger inför debuten i LK 1 som var ikväll.
Vet inte om jag någonsin varit så nervös. Illamående och spyfärdig hela dagen och helt skakis. Kände mig nästan sjuk av nervositeten.
 
Vi hade lite svårt att hitta så vi kom först och främst fram till Valdemarsvik alldeles för sent (en kvart innan samling). Pirat hade inte ens hunnit kissa innan det var dags för lottning.
Tack och lov drog vi start nr 4 vilket innebar att vi inte behövde deltaga på den första platsliggningen eftersom de körde tre åt gången. Jag hann alltså kissa Pirat snabbt och innan det var dags för vår tur med gruppmomentet.
Eftersom vi hade vår svåraste störning på plats (Pelle) så vred sig Pirat så han kunde ha koll på Pelle sammtidigt som han hade koll på mig. Dock visade han inget intresse för hunden som reste sig upp och började gå emot sin ägare. Superduktiga Piraten!

Vi kikade igenom de ekipagen som startade innan oss (fick alltså se hur det gick till från början till slut för första gången!) och klev illamående av nervositet in på planen.
Momentet som jag varit mest orolig över stod sedan på tur - tandvisningen. Sedan att tandvisningen skulle bli vår enda tia gjorde mig fantastiskt stolt! Tänk att han kan vifta på svansen när främmande människor böjer sig över honom, lyfter hans läppar och kikar runt. Tänk att mr Integritet fixar detta så fint med tanke på att han nafsade efter människor för några månader sedan.
Det var verkligen meningen att det skulle bli vi, att han skulle flytta in till just vår lilla familj.

Så här fina blev våra debutresultat:

1. Platsliggande
Betyg: 8
Poäng: 32

2. Tandvisning
Betyg: 10
Poäng: 10
 
3. Linförighet
Betyg: 5,5
Poäng: 22
 
4. Läggande
Betyg: 7
Poäng: 14
 
5. Inkallande
Betyg: 8.5
Poäng: 17
 
6. Ställande
Betyg: 8
Poäng: 24
 
7. Apportering
Betyg: 5
Poäng: 5
 
8. Hopp över hinder
Betyg: 9
Poäng: 18
 
9. Helhetsintryck
Betyg: 7
Poäng: 7
 
Totalt
149 p
2.a pris
Placering 3
 
Slutsats: NÖT apporteringen och fria följet. Tydligare kroppsspråk och undvik dubbelkommando med handrörelser. Träna på språngmarsh i det fria följet utan studsande. Få in ursprungspositionen snabbare.
Om en månad har vi nästa start i LK1 och då siktar vi på förstapris!
Vi har även anmält oss till fyra starter i avancerad klass Rallylydnad på samma tävlingar som Cilla kommer köra nybörjarklassen igen. Vill man nå långt måste man anstränga sig!
 
Cilla har som vanligt fått mingla runt på tävlingen och hon har skött sig exemplariskt. Om hon ändå var lika duktig runt kvarteret här i stan som gör henne så stressad. Den hund hon är på tävling är drömmen. Älskade lilla tigerräka.
 
 
 
 

Kommentera här: